Stig Rossen - Kirke- Julekoncert i Rønne
 
 
 
 
 
Sct. Nicolai Kirke
Rønne - Bornholm
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Årets første julekoncert

i Rønne

30. november 2009

Her er noget der er STÆRKT vanedannende!!

 

af Laura Nielsen, Bornholm

 

 

Til min ærgrelse er det snart et år siden, at jeg sidst, hørte mit idol...

Gisp!!

Men nu skulle det være!! Det er jul igen og årets juleturne startede her på Bornholm. Nærmere præcis i Sct. Nicolai Kirke, Rønne. Det er no. 1 i rækken af 35 koncerter!!!

Som i gamle dage, fulgtes jeg med Lotte og hendes kæreste, Steffen.. Det er så hyggeligt. Lotte og jeg har en lang ”Stig historie” sammen. Hold kæft! Hvor har vi to rejst meget over vandet, for at høre Stig.. Men i dag, er rejsen kun 25 minutter!

Spændte, mødte vi op i kirken, en time før.. Kirken var fyldt til bristepunkt. Men heldet var med os.. Første række var reserveret til kørestolsbruger og deres nærmeste. Ahh', første parket..

KL.19.30 præcis trådte Stig, selvsikkert inden af døren og tog plads. Thomas var med på piano og orgel..

Men hvad var nu det? Det var noget med mikrofonen.. Stig måtte have lidt hjælp..for at tænde knap no. 2…..Det havde han liige overset!  Men let og elegant kom Stig i gang og kirken blev fyldt af hans vidunderlige røst!!! Hvilken fryd!! Med hans sædvanlige professionelle optræden med nærvær, og humor…

Det slog mig hårdt, at jeg havde måttet undvære denne stemme i næsten et år.. Jeg må være bims!

Kirken er et fredfuldt sted i forvejen..- men med Stig’s velvalgte julesalmer og sange. (Som i øvrigt er specielt udvalgt til koncerterne i år.) var den perfekte start, på julen i gang.. Budskabet var heller ikke til at tage fejl af… Alt sammen serveret af Stig med kraft og indlevelse…

Her bare et lille udpluk:

”Den hellige stad”, ”So This is Christmas”, ”Mary’s boy child”, ”Du løfter mig”, og en af de sidste sang blev “ En rose så jeg skyde”… med Thomas på kirke orgel .. Så højtideligt og smukt. Jeg har ikke superlativer nok til at beskrive .. men skidt pyt.. I kan selv opleve ham, forhåbentligt!!  I love his voice!!!  He is the one and only..

Det var pragtfuldt!!

Sct. Nicolai er sådan en flot kirke (Mine 3 børn er konfirmeret der..)..

Koncerten var en pragtfuld stund, hvor jeg havde frikvarter fra min hverdag, og blev mindet om, at det er helt i orden at dyrke det traditionelle. Alt har sin plads.. Jeg glæder mig også til lidt spas til den næste koncert.. Det ved jeg at vi får!!!

Mere spas fik vi lige inden vi selv skulle op at stå og synge.. Stig sagde til Lotte: ”Du behøver ikke at stå op, Lotte”… Ha! Lotte har en nyere kørestol, som nemlig kan rejses op – Så man kan stå op!!!! Så Lotte tog lige fusen på Stig!!

Koncerten var nu slut! Suk og atter suk.. Men ”smerten” blev dulmet af at Stig tog tid til en snak og et kram.. Som sagt er det vanedannende!! Jeg glæder mig til den næste koncert.

Juleglæden var i hus hos mig - Tak til Stig og Thomas.. og tak for balsam til min sjæl…

Jeg ønsker Stig, Thomas og alle de andre en foryngende juleturne´ 2009!!

Glædelig jul!!  GOD FORNØJELSE ALLE SAMMEN!

Knus fra Laura xx

 

TUSINDE TAK til dig søde Laura for ÅRETS FØRSTE - og DEJLIGE - HJERTEVARME julekoncertreportage ;-)

Kærlige hilsner fra