Stig Rossen fans i mere end 21 år - Læs artiklen fra MetroXpress
 
 
 
 
ARTIKLER
AF OG OM STIG ROSSEN
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Artikel i MetroXpress 7. august 2009

 

Nanna, Michael og Mette Olin rejser gerne langt efter Stig Rossen. Og oplevelserne overskygger uden tvivl dyr benzin og de mange billetter for familien.

Foto: Thomas Freitag

 

DEN DER STEMME ...

Familien Olin har dyrket Stig Rossen i 21 år. De tager til mellem 15 og 20 koncerter om året og laver egne T-shirt

• Hvad er det lige, der får fans til at gå igennem ild og vand for deres idoler? MetroXpress sætter fokus på fankultur gennem portrætter af fem store fans.

• Den voksne Take That-fan.

• Den dedikerede horror-fan.

• En familie, der har dyrket Stig Rossen i 21 år.

 

Her er sidste del af serien:

 

Melodi Grand Prix i 1988 ændrede familien Olins liv. En ung fyr fra Kolding lavede araberspring i satinbukser og sang ‘Vi danser rock og rul’, og verden blev aldrig den samme igen.

»Man tænkte: Hvad sker der lige? Han kunne danse. Det var man slet ikke vant til. Han havde store muskler og kunne bære to piger på armene,« fortæller Mette Olin.  

Hun var solgt til Stig Rossen, og snart fik hun også kæresten Michael Olin med på vognen, ligesom datte­ren Nanna Olin også voksede op og blev Stig Rossen-fan.

»Jeg skulle bare høre en enkelt koncert, så var jeg også fan. Og Nanna fik det ind med modermælken,« griner Michael Olin.

Parret har været kærester, siden de var 15 og 20 år.

»Når vi gør noget, så bli­ver vi ved,« mener Mette Olin.

Det gælder også en idol­dyrkelse. Mette og Michael Olin tager typisk til mellem 15 og 20 koncerter om året. Sådan har det været i næs­ten 21 år.  

»Vi er med alle de steder, hvor det kan lade sig gøre. Vi har ikke noget imod at køre 300 kilometer for en koncert i Nordjylland,« siger Mette Olin.  

Faktisk er køreturen gået hen og blevet en stor del af oplevelsen.

»Vi køber en tur-pizza, som vi kalder det (tomat, ost, skinke, champignon og gorgonzola, red.), og så spiller Stig ellers på anlægget,« fortæller Michael Olin.   

Når familien skal til særlige arrangementer som julekoncerter eller Melodi Grand Prix, laver Mette Olin særlige T-shirt med Stig Rossen-tryk, så familien hvert år kan hylde Stig med et helt nyt look.

Og jo. Vennerne synes, at de er lidt skøre.

»Men så forklarer vi, at det er ligesom en hobby. Vi spiller ikke golf eller bad­minton. I stedet tager vi til Stig Rossen-koncerter,« siger Michael Olin.

»Det kan godt være, at det er dyrt i benzin og billetter, men så får vi også så mange fede oplevelser. Vi havde slet ikke set så meget af Danmark, hvis ikke vi havde været fans af Stig Ros­sen,« tilføjer Mette Olin.  

Og der er ingen tvivl om, at familien Olin virkelig elsker musikken. Da Stig Rossens bløde stemme breder sig i hele stuen, lukker Mette Olin henført øjnene, mens hun bevæger læberne.

»Folk tror, at Stig Rossen kun er opera. Men man kan da ikke sidde stille til det her,« udbryder en begejstret Michael Olin.  

De er da heller ikke i tvivl om, hvad det er, der gør Stig Rossen så speciel.

»Stemmen!« lyder svaret i kor.

»Nå, ja og person­lighe­den,« tilføjer Michael Olin.  

Stig Rossens person er hel­digvis også værd at dyrke.  

»Du fornemmer, at han har en ro og tilstedeværelse i nuet. Han lytter virkelig, når du taler til ham,« mener Mette Olin.

Stig Rossens styrke kommer især til udtryk under koncerterne, forklarer Michael Olin:  

»Koncerten i Tivoli i 2005 var afgørende for hans karriere i USA. Salen kogte, og han skiftede skjorter syv gange. Det var intenst, og hans stemme var så fantas­tisk den dag. Han er ligesom en sportsmand på eliteplan. Når han skal præstere, så gør han det.«

Stig Rossen er heller ikke bleg for selv at smøge ær­merne op.

»Engang til en lydprøve i Falkonersalen, så han, at de 2.000 flyers på stolene lå skævt. Så gik han person­ligt ned og rettede dem alle. Så perfektionistisk er han,« siger Michael Olin.  

Det har dog ikke været ren fornøjelse at være Stig Rossen-fan. 20-årige Nanna Olin havde sine kampe, da hun var yng­re.

»Det var da slet ikke sær­ligt smart eller fedt, da jeg var teenager. Men mine venner har altid accepteret, at det betyder meget for mig. Jeg er vokset op med det, og det er en vigtig familietradition, vi har. Det er noget, jeg har med min mor og min far,« fortæller Nanna Olin.

Læs mere om familien Olins oplevelser med Stig Rossen på hjemmesiden Olinerne.dk.