****************
Her er opskrifterne - fra 19/12 2008:
Sveske/chokolade trifli a'la Asger Reher | |
Dessert: 4 pers.
|
Fremgangsmåde: Hak pumpernickelbrødet fint og rist det på en pande med smørret. Lad det køle af og bland brødet med finthakket chokolade. Skær sveskerne i mindre stykker og bland dem med resten af ingredienserne i et ovnfast fad, læg alufolie over og bag massen i en 130 g varm ovn i 35 minutter. Si væden og smelt de udblødte husblas i den. I en kageform eller et glas lægges et lag pumpernickelmiks og svesker i lag på lag som en trifli. Hæld væden over så den når op over sidste lag. Stil desserten i køleskabet til den er fast. Servér evt. med flødeskum. |
Is surprise a'la Stig Rossen | |
Dessert: 6
pers.
|
Fremgangsmåde:
|
Stigs lækre is dessert - mums, hvor ser det lækkert ud.
|
Her er opskrifterne - fra 12/12 2008:
Asger Rehers lammeryg med
grøntsagstrifli, rødvinsmarineret mozarella og grønkålssalat |
|
Opskrifterne er til fire personer. |
|
Ingredienser: 2 stykker lammebryst med ben (2x4 koteletter) 2 fed hvidløg frisk timian
|
Fremgangsmåde:
|
Grøntsagstrifli
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde: Anrettes på tallerken, hvor grøntsagerne lægges lagvis i en manchet (diameter 8x5). Husk at krydre med salt mellem lagene.
|
Rødvinsmarineret mozarella:
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde: Læg det hele i en gryde og giv det et opkog. Stil gryden koldt. Si krydderurterne fra, når marinaden er kold og læg 2-3 mozarella bufala oste i marinaden. Stil det i køleskabet og vend ostene ofte til de får en ens mørk overflade. Skær 3-4 snit i en tomat, drys salt ned i revnerne og hæld lidt olie derned. Skær nu 3-4 skiver ost, der passer i revnerne. Lun i en varm ovn (150 grader) i 4-5 minutter og servér straks. |
Grønkålssalat:
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde: Hak den skyllede og tørrede grønkål i fine stykker. Bland med rosiner, hakkede mandler og hasselnødder, tørrede tranebær, æbler i tern og revet gulerod. Tilsæt appelsin-eller jordbær-yoghurt.
|
Her er opskrifterne - fra 5/12 2008:
Solæg a'la Asger Reher | |
Forret: 6
pers.
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde: |
Tilbehør:
|
Fremgangsmåde: Pil ægget og del det på langs. Tag de halve blommer op og fyld hullet med lidt olie, eddike (Pas på ikke for meget!) sennep, salt og peber. Læg forsigtigt den halve blomme på plads og nyd det hele i en mundfuld med et godt glas øl og måske en snaps. Velbekomme! |
Moulles Frites a'la Peter Aude | |
Forret: 4 pers.
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde:
Muslingerne vaskes rene, evt. skæg klippes af. Vigtigt! De døde muslinger smides væk, det er dem, der er åbne, og som ikke lukker, selv om man banker dem mod bordet. Løget skæres i tynde skiver, gulerod og fennikel skæres i julienne (små strimler) og hvidløget hakkes. Grøntsagerne svitses i lidt olie i en stor gryde. Timiankviste, peberkorn og en smule tørret chili (efter smag!) tilsættes, derefter hvidvin og creme-fraiche. Muslingerne kommes i gryden og dampes til de er åbne. Vigtigt! De lukkede muslinger smides væk! Friskhakket persille kommes over muslingerne lige inden servering. |
Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites.
Ingredienser:
|
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skylles og skæres i stave - med skræl! Steges i rapsolie på en varm pande i 15 minutter - krydres med rigelig salt. |
Tips:
Resten af hvidvinen drikkes til retten. |