Stig Rossen - Årets Julekoncert i Ringsted
 
 
 
 

Program:

1 Nu Tændes Tusind Julelys
2 Det Kimer Nu Til Julefest
3 Joy To The World
4 Now Is The Hour
5 Mary's Boychild
6

Happy Christmas

(War Is Over)

7 I Den Kolde Vinter
8 Du Løfter Mig
9 Love, Oh' Love
10 Pie Jesu
11 I'll Be Home For Xmas
12 Merry Xmas, Everyone
13 Et Juleeventyr
14 Santa Claus Is Coming To Town
15 Oplæsning fra Nøddebo Præstegård.

Børn og Voksne I Kærlig Krans

16 Ding, Dong, Merrily On High
17 Glade Jul
18 Dejlig Er jorden (fælles)
19 En Stjerne Skinner I Nat
  Ekstranumre:
20 En Rose Så Jeg Skyde
21 Når Du Ser Et Stjerneskud


 

 

Årets Julekoncert i Ringsted

8. december 2009

 

I Ringsted Kongres- og Kulturcenter

 

Ringsted med den smukke rundkørsel - Kan I huske billedet vi tog forrige år? - JA' det er det syn der har mødt os de sidste par år - Rundkørslen ved Nørretorv:-)

Flot ikk´?

Straks man fik øje på denne "Velkomst til Ringsted" fornemmede man, at julen er nær. Den lyser så hyggeligt op i den mørke vinter.

Ude foran Ringsted Kongres- og Kulturcenter hørtes tamburkorps musik? Hvad var mon dette? Da vi kom frem kunne jeg se, at det var Greve Pigegarde (man har vel selv været pigegarde engang ;-) - Men det var i en anden garde).

Det var en festlig modtagelse til Årets Julekoncert, må man sige :-)

Flemming Lund, der spiller på alle blæseinstrumenterne i Thomas Jaqués band / orkester, er faktisk Greve pigegardes spillelærer - SÅ kan I nok forstå, at de er dygtige, ikk´?

Inde i forhallen mødtes vi med vores søde veninde Susanne og da "Klokken var ved at være tid" gik vi ind i salen og fandt vores pladser.

Forventningsfulde og spændte, sad vi nu bænket og var klar til at høre Stig komme ind på scenen og synge de velkendte toner til "Nu Tændes Tusind Julelys". Det begyndte allerede og give kriller i maven - Yes! NU var det NU!

I år har man ændret - en del faktisk - på scenografien. Og selvom nogen måske synes, at alt skal være som det plejer, så synes vi at det var et frisk pust, uden på nogen måde at fjerne det trygge og det som plejer at være sådan og sådan.

Det er faktisk vildt flot! - Glæd dig :-)

Jeg må sige, at Stig virkelig udfordrer sig selv og sin dejlige stemme - Og med "Joy To The World" kommer det første eksempel i den kategori. Oveni skal så lige lægges, at det er mindre end 14 dage siden, at Stig væltede på en motorcykel på Færøerne og kom til skade og forvred sin ryg!!  Men der skal som bekendt meget mere til, at slå Stig af pinden som man siger.

Professionel til fingerspidserne, sådan er Stig og i dag ingen undtagelse!

I 1999 havde Stig en smuk gæstesolist med sig på sin tour rundt i landet - Hendes navn er Christina Undhjem. Til dette års tour gentager de succesen, idét Christina igen i år er Stigs gæstesolist.

 

 

Den næste sang "Now Is The Hour" er en af Christina Undhjems sange og det er en meget flot sang - Ikke ved første lytning sådan juleagtig, men stadig en rigtig flot og spændene sang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mary's Boychild" - Den fortæller jo, som Stig siger: "Det hele".

 

 

 

 

 

 

 

En sang som vi vist er mange der holder meget af og som Nanna elsker og har på sin ønskeliste til Stig - Hvert eneste år

 

 

 

 

 

 

 

 - er "Happy Christmas - War is Over". Den rammer lige i hjertekulen, hver gang man hører den.

 

 

 

 

 

Kan I huske, at Stig udgav sin 2. udgave af julecd'en "Julelys" med et bonustrack på?

Husker du også, hvad sangen hed? Og hvem han sang duet med? Nej' ... Du skal ikke sidde og gætte - Det behøver du ikke. For jeg fortæller dig hjertens gerne, at den næste sang vi hørte var den dejlige duet med Stig og Christina Undhjem "I Den Kolde Vinter" - som på originalsproget hedder "In The Bleak Midwinter". Den danske tekst er, som sædvanligt, var jeg lige ved at sige, af Erling Møllehave, som har oversat/gendigtet mange dejlige sange.

 

 

Og nu hvor vi er ved Erling Møllehave, hvorfor så ikke fortsætte den dejlige stemning, med den helt igennem smukke og dejlige sang "Du Løfter Mig" - Som er en Møllehave-gendigtning af den storslåede norske gospel sang "You Raise Me Up". Uh' ... den går rent ind, hver gang - Det gør den altså :-)

 

 

 

Den næste sang "Love Oh' Love" leder tanker hen til "Den bedste Stig Rossen Koncert" Live fra Tivoli 2004 -  ...  Wouw ... ♥

 

 

 

 

Den virker hver gang og rammer plet - En vidunderlig sang at gå til pause på.

Et lille enkelt hvidt 'scenetæppe' bliver rullet ned foran - Noget 'hemmeligt' skal ske i pausen ;-)

Tid til at strække benene, tid til at trække vejret og hilse på søde venner og bekendte og få en lille hyggesnak.

Vel bænket og klar til at suge endnu mere af det dejlige repertoire til sig - Er det første der møder dig - udover, naturligvis søde Thomas Jaqué og ditto "Hele Jaquét" - En meget stilfuld Stig, som nu er klædt i helt lyst "Kjole og Hvidt". Ikke fordi, at Stig ikke var både stilfuld og velklædt i første sæt! Nej nej, slet ikke ... Men der er noget magisk over det hvide tøj og hele scenografien i andet sæt, i det hele taget.

ALLE er klædt i lyst tøj, fra top til tå - Nørj... Det er et smukt syn.

Ja' selv 'julestolen' har fået hvidt 'tøj' på og den dejlige bamse er blevet udskiftet med en hvid 'snebamse' :-))

Stig synger "Pie Jesu" og igen tænker man .... Dén er godt nok svær! Men igen, dette ingen hindring. Undervejs i sangen lyder den smukkeste 'engle-stemme' og ind på scenen træder en lille gut og synger de højeste toner, som om han ikke havde bestilt andet hele sit liv ... Hold da helt op, altså! Det var lige før, publikum glemte at trække vejret, tror jeg. De to sang simpelthen så smukt, som englene synger.

Drengen hedder Thomas Meilstrup han er bare 11 år gammel (klik på hans navn, så kan du læse mere om ham). Et naturtalent uden lige!

Nu var det blevet tid til endnu en af de dejlige mangeårige traditioner - "Et kærligt Julekort" fra Stig og hele holdet.

 

Sidste år var det jo gruppen Wham og sangen "Last Christmas" der blev udsat for en masse sjov og spas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år var valget faldet på Shakin Stevens og sangene "I'll Be Home For Christmas" og "Merry Xmas, Everyone" - Her giver Stig den fuld gas, der bliver danset og vrikket til den store guldmedalje og dette til STOR morskab for hele salen. Og som Stig udtrykker sin indsats bagefter: "Måske en smule overfrankeret ..." - Men narj..... Dét synes vi bestemt ikke :-))

Hi' hi' ....

Endnu en tradition, "En ny Julesang - Til Årets Juletour". Stig modtager i løbet af året rigtig mange bud, fra håbefulde sangskrivere, som håber at komme igennem nåleøjet og få deres sang med på Årets Julekoncert med Stig Rossen.

Men i år, vakte en sang, allerede fra starten af Stigs store opmærksomhed. Den er nemlig skrevet af to personer, som Stig kender rigtig godt og en tredie som er ven af de to. Den ene er Christina Boelskifte, som har været den ene af Stigs korpiger i mange år "The Ladys in Red" og i flere sammenhænge. Herudover var i hun Stigs gæstesolist i 2007 - Hende med de helt vildt smukke kjoler ;-)

Den anden er Jorn Lendorph, som har været fast mand og den kendte tenor i Stigs jule kor i adskillige år. Den tredie er Elton Theander som er de to førnævntes ven/kollega.

 

Sangen hedder "Et Juleevventyr" og bliver sunget af Christina Undhjem og Stig i smukkeste stil. En meget flot og hjertevarm sang med en rigtig sød tekst. Godt gået :-))

 

 

 

Og nu til noget helt andet ... var jeg lige ved at sige :-)

 

 

Thomas Meilstrup er tilbage på scenen i en frisk og drenget stil - Han synger "Santa Claus Is Coming To Town" og får hele salen til at klappe taktfast med og han er bare et stor smil, den lille gut.

 

 

Hvilken lille charmør ;-) HAN skal nok nå rigtig langt med det talent. Han har desværre ikke udgivet nogen CD, men jeg føler mig overbevist om, at han med sin tour rundt med Stig Rossen har cementeret sit navn alle de steder de har besøgt i det ganske danske land. Så en CD med ham, kommer til at sælge som varmt brød.

Nu var det blevet tid til julehygge - Det er det tidspunkt, hvor Stig sætter sig godt til rette i sin store 'julestol' og læser højt :-)

Dét er han også rigtig god til :-)

Og Nøddebo Præstegård er jo et dejligt valg.

I forlængelse af historien synger Stig den dejlige "Børn og Voksne i Kærlig Krans" - Alt i mens 'sneen daler ned' fra bagtæppet - Det er bare så julehyggeligt, som noget kan være.

Så er det blevet tid til at præsentere hele holdet på scenen - og JA ... traditionen tro ... I som har været med før ved jo at Stigs julekoncerter er propfyldt med de skønneste traditioner ... bliver dette gjort i forbindelse med sangen "Ding, Dong, Merrily On High". Stig forsøger sig ikke med Riverdance, som han gjorde med hele holdet i 1999 - til stor morskab for os alle :-))

 

 

 

Stig yndlingssalme er "Glade Jul" og man forstår ham så godt - Den er så smuk og i aften ingen undtagelse.

 

 

 

 

Et meget flot arrangement var blevet til og inddragede alle tre solister - Det var bestemt ingen dårlig idé - Nørj... hvor man fik gåsehud og sågar også en tåre eller to i øjenkrogen. Ja' en julekoncert med Stig, spiller på hele følelsesregistret - sådan er det! Og sådan skal det være!

"Dejlig er Jorden" - Er fællessangen som altid har været med. Det lyder så smukt, når hele salen og alle på scenen synger a'capella. Den var bare for svær i år....

Nu var vi søreme ved at være fremme, som Stig altid beskriver det og dermed ved at være ved den sidste sang - MED MINDRE, at I insisterer på, at I IKKE vil have et ekstranummer eller to. Hi hi...

Sangen "En Stjerne Skinner I Nat" fortæller i al sin enkelhed, "For vi er fremme nu". Det er bare sådan en dejlig sang - Men den dejligste tekst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor var det underligt ... 18 sange var sunget - og det føltes som om, at man næsten lige var kommet - GODT at der var et par ekstranumre, så man lige kunne nå at vende sig til, at det altså snart var slut!

Ekstranummer - Jamen, JO TAK ....!! tramp tramp....!

Stig takker på sin humoristiske facon og fortsætter: "Dét vil vi da mægtig gerne - eller - Dét havde vi da næsten også regnet med / håbet på".

Jamen er det ikke bare herligt?

Stig fortæller, at der ved publikumskonkurrencen sidste år, blev fundet den absolutte favorit blandt publikums julesang/julesalme og stik i mod, hvilken sang/salme Stig havde troet ville løbe af med sejren, så som "Du Løfter Mig", "Glade Jul" eller "En Stjerne Skinner i Nat" - Så blev det "En Rose Så Jeg Skyde" der blev den helt klare vinder.

Så naturligvis skulle den da med, på Årets Julekoncert - Men den skulle finde sin plads i koncerten ved, den sidste af traditionerne ved Årets Julekoncert - Nemlig "A'capella med Stig og julekoret" - Mads Enggaard, Jorn Lendorph, Malene Nordentop og Sanne Gravgaard.

Det var bestemt ikke noget dårligt valg - Det lød så smukt, så smukt - "De 5" er en fantastisk konstellation.

Og så kunne Stig jo aldrig finde på, at sende os ud i kulden uden først at have sunget denne her .... Den mest julede af dem alle, som Stig udtrykker det.

"Når Du Ser Et Stjerneskud" - "Og forestil jer så lige .... At jeg er Jesper Fårekylling" siger Stig mens han smågriner lidt og vi andre danner billeder på nethinden :-D

JOooooo .... Den er GO' nok - Man er virkelig kommet i julestemning - "Julestemningen er i Hus" - TAK STIG - OG TAK TIL THOMAS og hele "JAQUÈT" - I er fantastiske, hver og én.

 

 

Ja' man må sige at Årets Julekoncert kommer rundt i alle kroge - Lige fra de allersværeste og meget dybe sange til de noget lettere og 'gang-i-den' sange. Det er så godt, så godt. Jeg tror på, at et enkelt ord, det helt rigtige ord som beskriver dette års juletour - 15 års jubilæums touren for Årets Julekoncert med Stig Rossen og yder den al den respekt den fortjener, er:

GUDDOMMELIG

Hjerteligt Tak for en dejlig, varm og meget alsidig og helt igennem skøn julekoncert.

RIGTIG GLÆDELIG JUL TIL JER ALLE fra