Stig Rossen -  Årets Julekoncert 2010
 

 

Her kan du læse Erling Møllehaves vidunderlige tekst til

 "Kærlighedens Vej" - "Hallelujah"

 

 

 

 

Kærlighedens vej…

 

(Tekst: Erling Møllehave)

 

 

Når julen stille nærmer sig,

så synger jeg min sang for dig

om julens budskab, som er værd at kende.

For Jesus viser dig og mig,

at Han er kærlighedens vej,

og altid er med os til verdens ende.

 

 

Hallelujah… 

 

 

Han tror på os - på denne jord,

og lærer dem, der ikke tror,

at det er let at folde sine hænder,

Han er hos os, - for Han har valgt,

at følge med os overalt,

- og selv vort hjertes inderste Han kender.

 

 

Hallelujah…

 

   

Se, børnene, velsigner Han

med Biblens ord og helligt vand,

og skærmer dem med sine blide hænder,

så skænker Han dem sjælero

for deres rette barnetro,

- og kærlighedens lys Han alle sender.

 

 

Hallelujah...

 

Årets Gæstesolist:

RIKKE HVIDBJERG

Årets gæstesolist er sanger og skuespiller Rikke Hvidbjerg.  Rikke er 32 år - født 6. december 1978 og er en alsidig sanger og musicalstjerne. Hun er uddannet på Det Danske Musicalakademi, Fredericia, i 2003.

Rikke har medvirket i  diverse forestillinger rundt omkring i Danmark.
Blandt andet kan nævnes:  

  • ”Grease” (2004)

  • ”Be-bop-a-lula” (2007)

  • ”Elsk mig i nat” (2009)

  •  ”Jesus Christ Superstar” (2010)

Rikke har også sit eget band ”Sodium Light Baby”

Hendes øgenavn er "Rocker-Rikke" J - Hvilket hentyder til hendes rockstemme. En dejlig hæs, kantet rockstemme – Et herligt krydderi til Årets Julekoncert med Stig Rossen.

 

 

 

 

ÅRETS JULEKONCERT i Aalborg

Torsdag den 2. december 2010

 

 

af Christina Brigsted Svendsen

 

 

 ”Halleluja”

Ja, så blev det december, og trods massive snemasser lykkedes det også Stig at afholde sin smukke julekoncert i Aalborg d. 2/12. Ja - sidste år annoncerede han godt nok d. 1/12, men tingene skal jo passe sammen, så koncerten var lige blevet flyttet en enkel dag, og hovedsagen var jo også, at han kom. Jeg var spændt og forventningsfuld, da jeg kom ind i salen og så de hyggelige og velkendte juleomgivelser. Og jeg blev bestemt ikke skuffet, for som altid var det en smuk og stemningsfyldt julekoncert. Da Stig jo lige har udgivet sin julecd/dvd ”En rose så jeg skyde” var hans repertoire næsten det samme som på pågældende album, og derfor var der for mit vedkommende ikke så mange overraskelser sangmæssigt.

Han åbnede smukt med ”Det kimer nu til julefest”. Det giver altid et lille sug i maven, når Stig træder ind på scenen og åbner koncerten med den første sang, og dette år var heller ingen undtagelse.

Herefter fulgte ”Nu tændes 1000 julelys”. Her kom julestemningen rigtig snigende - denne varme dejlige fornemmelse, der breder sig i hele kroppen.

Og  så til det første amerikanske indslag ”Winter wonderland”. Scenografien på julekoncerten er fantastisk.  Her kunne man se vinterlandskabet i baggrunden.

Meeen Stig havde også nogle overraskelser. Den første var årets gæstesolist Rikke Hvidbjerg, som sang alt andet end en julesang - nemlig med sangen ”Stop”. Stig synes, hun skulle have lov at vise os publikum sit store talent.

Stig sang atter solo på den næste sang/sange for her var tale om, som han selv ynder at kalde det, et ”Giro 413 medley” bestående af 3 sange ” Jeg så julemanden kysse mor”, ”Du kære gamle julemand” og ”Skal vi klippe vore julehjerter sammen?”

Så kom en nyfortolkningen af sangen ”O little town of Betlehem", som på dansk kom til at hedde ”Den lille by hed Betlehem”, skrevet af Erling Møllehave (hvem ellers?) med en for mig ukendt melodi, for som Stig sagde - den anden tiltalte ham ikke.

Et genhør med et af de tidligere års julepostkort blev det også til. ”A winters tale” fra  1982, oprindelig sunget af David Essex. Den er egentlig ikke en julesang, men af en eller anden grund er den også blevet en del af de sange, vi høre i december måned .  

”You raise me up” blev for nogle år siden oversat af Erling Møllehave og kom på dansk til at hedde ”Du løfter mig”, og selvfølgelig havde Stig også den med i år. Wow - så er det lige før, det ikke kan blive smukkere. Stigs stemme går direkte ind og rammer i hjertekulen, og tårerne presser sig på. Utroligt så stærkt den kan virke, når den bliver sunget live.

Da jeg selv synger i gospelkor, var det da også en stor glæde, da Stig annoncerede, at han havde en gospelarrangeret julesang med på årets repertoire. Det var ”Joy to the world ”. 

Så var det blevet tid til pause, som tiden dog var fløjet af sted. Efter pausen var der igen en gospelarrangeret julesang på programmet - ”O holy night”, så jeg sad og rokkede med i mit sæde.

Julepostkortet var i år ”White christmas”. Stig mente ikke selv, at det kunne gøres meget bedre end Bing Crosby, men jeg synes nu, at han gjorde det mindst lige så godt, om end ikke bedre. Han havde også taget et ekstra vers med, som man ellers kun har hørt Bette Midler bruge.

Stig havde tidligere lovet publikum, at Rikke nok skulle komme tilbage og synge nogle julesange, og det var aftenens anden overraskelse. En flot udgave af ”Let it snow”.

En meget smuk version af Leonard Cohens ”Halleluja” som er omskrevet til dansk kom til at hedde ”Kærlighedens vej” og fugte herefter i et duet mellem Stig og Rikke. Nøj den gik helt ind under huden, mit juleønske til næste år skulle helt sikkert være, at Stig ville indspille denne smukke sang.

Næste sang i rækken af julesange var ”Please come home for christmas”. En fantastisk sang fra det amerikanske repertoire, og jeg skal da lige love for, at der var power bag! Stig fyrede den max af!

 Tid for julehistorie: Stig satte sig til rette i den store bløde lænestol (jeg kunne næsten se Julemanden for mig. Han manglede bare julemandskostumet. Jeg var klar til at sætte mig på skødet og give ham min ønskeseddel. Det må have været ønsketænkning).

Denne jul havde Stig valgt en passage fra ”Peters jul”

Nu skal vi rigtig jule” var Stigs replik inden han begyndte:

Åh, hvor det stråler! Nej, se dog blot,
hvor alle lysene skinne!
Og se, hvor træet er fuldt af godt!
En kat kan nu først jeg finde.
Og der er et horn og en svane- åh!
Og der er Pjerrot af sukker;
ham skal jeg rigtignok passe på,
når siden vi træet plukker.
Her hænger en hest under denne gren,
og der er en kurv med pærer.
Og der er en mand, nej, sikken en!
En tøffel på ryggen han bærer;
hvoraf han er lavet, jeg ikke ved.
Men se blot storken deroppe!

Og kagedukker, som hænderne ned
i bukselommerne proppe!
Og æbler, hvis stilk er fint forgyldt,
og et par strømper af kage
og kræmmerhuse, som helt er fyldt
med ting, som jeg nok gad smage!
Og svøbelsebørn! Og se blot der
to frøer af chokolade!
Nej, kom! Der sidder en ugle her.
Åh, hvor vi alle er glade!
Og store figner i røde bånd
og grise og sukkerkranse!-
Bedstemor, kom, tag fat i min hånd!
Nu skal om træet vi danse.

 


Herefter fulgte ”Børn og voksne i kærlig krans”, primært kendt fra Nøddebo Præstegård.

Kor og orkester skulle jo også præsenteres, og det skete under en af mine yndlings julesange fra det amerikanske repertoire, nemlig ”Ding, dong merrily on high”. 

Nu kom en sang, der har været på Stigs julerepertoire alle 16 år, han har lavet sine smukke julekoncerter. ”Glade jul”.  I år i duet med Rikke. Der var blevet lavet en lille statistik, der viser, at hvis man lægger alle de gange sammen, Stig har sunget denne sang, har han rent faktisk sunget den i over 14 timer. Pyha siger jeg bare - godt klaret Stig.

Nu var det næsten slut - men også kun næsten - det var tid for den traditionelle fælles sang ”Dejlig er jorden”. Der er noget så smukt, når hele salen rejser sig og synger sammen, men det er også lidt vemodigt, for så er koncerten jo næsten færdig.

Så var det tid til året budskab. I år var emnet: Børnene.

 "Årets budskab/Betragtning" fra Stig Rossen:

(Du kan læse den på reportagesiden fra Årets Julekoncert i Ringsted)

Yay!!!! Min yndlingsjulesang med Stig var nu lige på trapperne. ”En stjerne skinner i nat”. Her kom tårerne igen snigende, men der er desværre også lidt malurt i bægeret, for jeg synes, det er så synd, at gæstesolisten synger med på den. Den er så fin og enkel i sig selv. I år betød denne sang mere, end den plejer. Har sunget den i gospelkoret til vores julekoncert, og har haft svært ved at lære den ordentligt, da jeg synger Alt, og kender Stigs version alt for godt (han synger jo melodistemmen).

Det fik han også at vide efterfølgende.

Stig sagde, at nu var vi nået til sidste nummer, med mindre vi absolut insisterede på ikke at få et ekstranummer. Og vi ville helt sikkert gerne have et ekstranummer!

Det første ekstranummer var en flot a'capella udgave af ”Away in af manager” - eller som den hedder på dansk ”I krybben i stalden”. Nøj, den havde samme virkning på mig, som "Du løfter mig" og "Kærlighedens Vej". De går helt ind og rammer.

Vi skulle jo også have sneen til at falde denne jul, og det kunne jo kun ske ledsaget af ”Når du ser et stjerneskud”. Findes der noget mere magisk, end når Stig og gæstesolist synger denne sang? Ja jeg spøger bare. Bliver henført til Disneys juleshow og Jesper Fårekylling, der sidder på sin lysestage omkredset af alle de andre Disney figurer.

Hvis jeg lige her til sidst skal knytte et par ord til Rikke Hvidbjerg. Hun en fantastisk sangerinde, men efter min mening, var hun nok ”skudt lidt over målet” for selvom hun er en knalddygtig, klædte hun slet ikke Stigs stemme. Hun overdøvede ham næsten i visse sange.

Det er jo ALTID en fornøjelse at møde Stig efter koncerten til autografskrivningen. Det er som jeg før har skrevet en lige så stor oplevelse, som selve koncerten. Og i år fik jeg også et kram og et lille kys på kinden. Han er jo sød og fuld af spilopper. Jeg fortalte ham at den danske udgave af ”halleluja” havde rørt mig meget, så midt under fotograferingen bryder Stig  pludselig ud i omkvædet  af ”halleluja (kærlighedens vej) og jeg stemmer  i, så han og jeg sang duet i ca. 2 min.( måske mindre, holdt ikke styr på tiden. Men det var skønt så længe det varede)

Ja hvad man ikke kan opnå sådan en aften.

Da jeg forlod Aalborg kongres og kulturcenter, var det i julestemning og med sneen dalene lige så stille ned. Se det kalder jeg en perfekt aften.

Nu glæder jeg mig  til d. 5/12-2011 når Stig igen spreder julestemning  i  Aalborg.

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR.

Christina

 

 

 

 

P.S. Ikke alle links er klar endnu :-)

 

Læs mere om: