Stig Rossen - Julekoncert I Brandkjærkirken, Kolding
af Anni Pilegaard
 14. december 2008
 
 

 

 
 

 

Klik på coveret for at læse hvilke numre du kan finde på CD'en.

I år genudgiver Stig Rossen sin dejlige julecd "Når Du Ser Et Stjerneskud"
Hans sidste julealbum ”Julelys” fra 1998 har solgt mere end 100.000
eksemplarer.

Stig Rossen har siden 1996 afholdt julekoncerter over hele landet og har
efterhånden opbygget et talrigt stampublikum, for hvem det ikke ”bliver rigtig jul”, før Stig Rossen har sunget den ind.

På kraftig opfordring fra sit store publikum, har Stig i 2006 indspillet et nyt julealbum, der kom på gaden den 13. november sidste år og i ny udgave med bonus-tracket "Du Løfter Mig", den 12. november i år.

Det nye julealbum ”Når Du Ser Et Stjerneskud” indeholder en god blanding af danske og udenlandske juleklassikere, der vil bringe smil på læben og juleglimt i øjet på enhver.

 

Vi kan også varmt anbefale den gode gamle Stig Rossen jule CD "Julelys".

 

Udgivet i 1998

Genudgivet i 1999

med Bonus Track

"I Den Kolde Vinter"

En smuk duet med Christina Undhjem

 

 

 

 

 

Dejlige billeder fra julekoncerten i Brændkjærkirken
Reportage og billeder fra "En Fan Kom Forbi" - Susanne Østergaard

Reportage og billeder fra "En Fan Kom Forbi" - Anni Pilegaard

 

Arets Julekoncert i Brændkjær Kirke 2008.

 

Søndag den 14. december 2008 – endelig skulle billetterne tages ned af opslagstavlen og ”bruges”! Det er jo først ”rigtig” jul, når hele ”tøseflokken” har været til julekoncerten i Brændkjær kirke. I år var vi 8 tøser fra Vejle og Fredericia, der havde sat hinanden stævne foran kirkedøren kl. 13.00 medbringende kaffe, kage, chokolade og en lille een til at holde varmen på. Præcis kl. 13.00 var alle på plads og vi mødte stod snart i kø sammen med en masse andre forvenningsfulde Stig-fans, hvoraf rigtig mange er gengangere  - faktisk mener Stig, at ca. 80% af dem, der kommer i kirken, er gengangere.

 

Kl. 14.00 blev kirkedørene åbnet og stakkels Flisepudsere, de må løbe for livet for ikke at blive løbet over ende af alle de mennesker, der alle vil have en god plads oppe foran.

 Kl. 14.30 starter det hele så – med julemelodien over aller julemelodier (efter min mening) ”Nu tændes 1000 julelys”. Derefter får vi både gammelkendte og i julekoncertsammenhæng ”nye” julemelodier i en lind strøm. ”Julens Magi” – en ”gendigtning” af Cliff Richard’s ”Misteltoe and Wine” (af Erling Møllehave) og en helt ny julesang ”Maria’s varme” og selvfølgelig alle de gamle ”kendte”  ”Dejlig er Jorden ”(fællessang), ”Ding Dong, Merrily On High),  En Stjerne Skinner i Nat” og mange flere.  

 

Stig fik i år selskab til yndlingsmelodien ”Glade Jul” af Sarah Bennet fra Barrage. Hun sang på klingende DANSK et vers sammen med Stig, som hun havde lært sig selv ved at læse teksten og lytte til Stig’s jule CD – Flot klaret!!

 

 

Årets ”gæst(er) var gruppen ”Barrage” fra Canada. Magen til energi og udstråling skal man lede længe efter. Gruppen, som normalt består af 10 unge mennesker, var til julekoncerten ”reduceret” til 5. Disse 5 unge mennesker spiller violin – og så kunne man måske fristes til at tro, at det DET var kedeligt – MEN HOLD DA OP, hvor kan de spille og synge!! Julesange udsat for violin – det var en SUPER oplevelse!! OG et ekstra krydderi til det i forvejen fuldstændig fantastiske orkester, Stig har med på turneen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år blev vi også præsenteret for Stig som ”operasanger”. I mange år har denne julesang været på Stig’s ”ønskeseddel”– og som han siger, ”Man skal passe på med at ønske sig noget, det KUNNE gå hen og gå i opfyldelse”  OG det gjorde det så i år – sangen er ”Ave Maria” og lur mig, om ikke ret så mange, da sangen var slut, måtte tørre en tåre væk fra øjenkrogen!!

 

 

Årets ”julehistorie” fra den store, røde julelænestol var i år IKKE en historie men en sang ”Søren Banjomus” og Stig fik hjælp af en flok”nissebørn”, der slog ring om stolen og sang med af fuld hals. Hyggeligt indslag!

 

 

 

Alt for hurtigt får sådan en kirkekoncert ende – men traditionen tro er det ene ekstranummer (Stig taler over sig og ”røber” at han har to) et acapelle nummer sammen med koret – i år var det Shu-bi-duas ”Den Himmelblå” i en absolut ny og aldrig før hørt udgave – Godt gået!!

 

 

Så er der kun eet nummer tilbage – OG Stig ville aldrig sende os hjem uden netop DET nummer – nemlig ”Når Du Ser Et Stjerneskud” – om ikke før i koncerten, så må ALLE i kirken i hvert fald være kommet i julehumør nu!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tusind tak for en pragtfuld koncert og på gensyn 20. december 2009 i Brændkjær Kirke.

                          Anni Pilegaard

 

Tusinde TAK til Anni for denne dejlige beretning - Rigtig Glædelig jul til dig og din familie - Glæder os til flere af skønne beretninger og pragtfulde fotos, i det nye år.