"Sange Til Hende"

 

Klik her for at læse alle teksterne.
 
 
Du kan høre lydklip fra cd'en på Stig Rossens egen side:
 
 
 
Læs Anmeldelser her:
 
 
 
 
 
Læs også:
Stig besøger Cafe Hack stig_rossen_cafe_hack_
ny_cd_sange_til_hende.htm

 

"Sange Til Hende"

 
12. september 2007
 
Så kom dagen endelig - Udgivelsesdagen for "Sange Til Hende",
som vi er mange der har ventet LÆNGE på.

Dagen startede forrygende. Stig var gæst i Go'morgen Danmark sammen med Pernille Pletner og Pia Scharling, som har stået for tekst og musik.

Det var et super godt interview af Line Baun Danielsen. Stig var STIG;-) - på sin  dejlige og rolige facaon.

Musicaltonerne er forstummet..... Nu handler det om danske sange mest om kvinder men også lidt om mænd. Stig Rossen vil nemlig gerne hylde kvinden og skildre kærligheden, set fra en mands synspunkt! Det ironiske er bare, at sangene rent faktisk er skrevet af to kvinder! nemlig af Pernille Plaetner og Pia Scharling.

Allerførst Stig, hvordan kom du på, at du ville lave en cd om parforhold? Hmm' JA' det kom jeg sådan ikke selv på, det gjorde pigerne. Pia og Pernille sendte mig en demo med to sange på, for et par år siden. Den ene sang fangede virkelig min interesse og den har været med hele vejen gennem processen. Det er sangen som hedder "Hvis Bare Hun Ku' Gi' Sig". Jeg synes det var fantastisk velskrevet, spændende tekstindhold.  Så jeg ringede til dem og vi satte et møde op.

Min idé var at lave en række sange som havde det samme koncept over de der bøger, som var fremme for nogen år siden: "Mænd er fra Mars - Kvinder er fra Venus" om det spændingsfeldt der er mellem mænd og kvinder og det moderne parforhold osv.

Efter mødet tænkte jeg, så skriver de nok lige et par numre mere. Men som Pia og Pernille er, tager de to til Frankrig, og skriver ikke mindre end 10 sange - 10 færdige sange på 5 dage! - 2 sange om dagen! Og så havde vi materiale til en hel cd. Det er så gået hen og blevet til denne cd med 14 fantastiske sange.

Inden jeg spøger sangskriverne vil jeg lige høre dig: "Hvor godt synes du så de rammer? - for det er jo' dem der har skrevet ordene"

Det er vildt at tænke på! Jeg tror ikke der er nogen der vil kunne mærke, at den faktisk er skrevet af to kvinder - jo' den er meget poetisk :-).

Det her er beviset på "AT KVINDER FORSTÅR MÆND BEDRE END MÆND FORSTÅR KVINDER" - Ja' jeg vil ligefrem gå så langt til at sige at: " KVINDER FORSTÅR MÆND BEDRE END MÆND FORSTÅR MÆND!  De har virkelig ramt rigtigt. Og når jeg spiller denne her cd for mænd, niker de genkendene til det hele og det er ikke bare genereliseringer. Pernille har virkelig ramt noget centralt i mandens univers.

Men Pernille, hvordan har det så været at skulle skrive tekster om mænd's tanker OM kvinder?

Man starter med at tænke som man plejer, og så vender man det hele 180 grader rundt -   Det er som ikk' så kompliceret ... ha'ha'... Det har været en meget sjov proces. Og indimellem har jeg dog også haft nogle diskussioner med Stig og vores mandlige procucerer: "Altså Pernille... sådan ville en mand aldrig sige..." og så måtte jeg jo' lige revudere, har de nu ret eller.... . Og nogen gange ændrede jeg i teksten og andre gange holdt jeg fast! Så det var sådan fifty-fifity.

Musikken er så den næste del af det, altså tonerne og Stig er jo' en sange man hovedsageligt kender fra musical universet. Pia, hvad ville du gerne give ham med i denne pakkeløsning? Jeg har altid været vild med Stigs stemme, lige fra da jeg gik på koncervatoriet, way back;-) Da han kom med sin første musical cd. Men siden har jeg fulgt ham og hørt ham synge, Elvis og alt muligt forskelligt og julemusik - det er jo' danske julesange. Så jeg vidste godt at Stig han dækker SÅ bredt! Så det har inspireret mig meget, at jeg kunne næsten præsentere ham for, hvad som helst stilmæssigt! - og det gjorde du', indskyder Stig ;-)

Hvis du (Pia) nu skulle give en musikalsk karekteristik af denne her cd. Hvad er det så man får? "Man får en meget meget stærk sangstemme med en fantastisk kerne og klang, som vi simpelthen ikke har magen til i Danmark". Den erfaring eller den klang vi kender Stig fra i musicalverdenen, den har han  kogt ned, kan man sige, til de her popsange, hvor der bare er så meget indhold i hver eneste tone. Det har været vidunderligt at skrive til.

Efter et vidunderligt lydklip "Du For Lækker" -

Du’ den knaldgule sol,
og du’ den lilla viol.
Så farverig og flot,
– det ved du godt!
Det er dig, jeg vil ha’,
for du’ for lækker, ja, ja.
Så superfeminin
og min, min, min.

Du’ for lækker, når du får
et barn hvert andet år........

med billeder fra cd'en som kørte i baggrunden fortsættes interviewet:

Mere får vi ikke at høre - for så må folk til lommerne og købe cd'en siger Line Baun Danielsen.

Men Stig....  Musical-lyden den er væk! - Men det har du egentlig ønsket, hvorfor?

Jeg vil sige: "Denne her cd, er en cd jeg har taget tilløb til i mage år og det kan godt være, at det for mange mennesker lyder som noget nelt nyt Stig Rossen". "Men dem som har fulgt mig fra starten af karrieren 1987/1988 dér, vil vide, at det i virkeligheden er en meget "gammel" Stig Rossen! , siger han. En ægte Stig Rossen - ja det en ægte Stig Rossen.

 "For det er jo' mine pop-rødder, jeg går tilbage til og jeg elsker jo' at at den faktisk også kombinerer det jeg kan som sanger, og det jeg kan som skuespiller. Det er små eneaktere, om alle de her facetter i det moderne parforhold" siger Stig Rossen.

Der er jo alt, lige fra svedigt pop - til tango altså! over viser. Der er så mange facetter i den her plade som gøt det utroligt interessant. Der er socialrealisme. Det er bare en god plade!!

Kæmpe tilfredsstillende at have lavet den siger sangskriverne - Lidt sommerfugle i maven og Stig siger "Jeg er VILDT spændt".

Held og lykke med project "Sange Til Hende"

Tak fordi I kom. Slutter Line Baun Danielsen smilende af.

  TAKKER FOR ET FANTASTISK INTERVIEW AF GO'MORGEN DANMARK.

"Set / lyttet og refereret af Olinerne"

*************

10. september 2007

For første gang nogensinde har Stig Rossen hér fået sit eget orginalmateriale.

De 14 sange er specielt skrevet til Stig.

Har du lyst til at lytte til et af numrene fra Stig Rossens splinternye CD ???

Udkommer den 12. september 2007

Prøv at klikke på coveret og følg trin 1 + 2,

så er du godt på vej til at høre et af de DEJLIGE numre:

"Kvindetyranni"

fra Stig Rossens nye cd:

Sådan gør du:

  1. Klik på "Fredag På Farten"

  2. Spol lidt frem i programmet ved at trække 'playmåleren' frem til den står lige under bogstavet P i "Fredag På Farten"
     

Så får du en dejlig smagsprøve serveret lige ind i øregangen - wouw...

Der er virkelig noget at glæde sig til folkens - mums.....

Du' for lækker ! - En rigtig yndlingssang.....     "SR-smiley"

******

Den røde tråd i "Sange Til Hende" er mænd, kvinder og kærligheden. Kvinder kan som bekendt snakke om emnet i timevis, men hvad tænker mændene?

Stig Rossen giver nogle af svarene i de 14 sange, hvor den moderne mand tager bladet fra munden og synger åbenhjertigt om kærlighed, delebørn, længlser, ømhed, klaustrofofi , jalousi, erotik - og den jævnligt tilbagevendende forståelsekløft mellem de to køn.

Teksterne er holdt i et varmt og humoristisk leje, hvor tingene nok bli'r sagt, men hele tiden med et lunt glimt i øjet og masser af underliggende kærlighed til hende - konen, kællingen madammen.

Det er en del af ironien, at denne 'mandeplade' er skrevet af to kvinder Pia Scharling (komponist) og Pernille Plaetner (tekst). Pladens to producere, Peter Bom og Morten Kjær, har dog sammen med Stig Rossen givet masser af maskulint modspil og står som granter for, at de 14 singe togas holder I et mantling verdensbillede

Have PR & Kommunikation.