Stig Rossen i teaterkoncerten ”Four Jacks: Åh den vej til Mandaylay”
3. august 2008
 
 
 
 
 
Læs også:
 
FOLKETIDENDES ANMELDELSE AF AFTENENS TEATERKONCERT
 
"En Stensikker Søndag"
 
 
 
 
 
*******
 
Alt er klar til festugen:
 
 
 
Uge Avisen - tillæg:
 
 
 
Festugen har gjort et scoop - Four Jacks kommer til byen!
 
 
 
 
SUPER FLOT
Reklame for
Four Jacks
 
 
 
 
*****
 
 
SUCCESEN FORTSÆTTER
Nu kan du også opleve Four Jacks i Nykøbing F. Hallen:
 
 
 
 
 
 
Læs anmeldelser fra de første optrædener i foråret 2008, her:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SE FOUR JACKS :

The Four Jacks: (11:27)

 

 
*****
 
 

Nr. 33   -  11.08.08

Med tilladelse fra Danmarks Største Kvindeblad "SØNDAG" - bringes her artiklen

"Det Lytter Jeg Til", fra "SØNDAG's" SPOT-Light sider.

Læs her, hvad Stig Rossen lytter til for tiden :-)

Klik på artiklen nedenfor og få 'serveret' teksten i mere læsbar udgave.

 

 

Nykøbing Falster Hallen dannede, hyggelige rammer for teaterkoncerten Four Jacks "Åh den vej til Mandalay". I forbindelse med Nykøbing Falster Festuge, havde formand for festugekomiteen, Flemming Krøll, inviteret Four Jacks til byen, med teaterkoncerten / historien om de fire (fem) originale "Jack'er".

 

Det skulle vise sig at være en, endog rigtig god idé, Flemming Krøll havde fået.

Nykøbing Falster hallen og dens smukke rammer viste sig fra sin smukkeste side. Vejret var også med arrangøren, således kunne publikum både før, i pausen og efter koncerten kunne nyde denne smukke udsigt →

 

Vi havde glædet os rigtig meget til, at vi skulle opleve teaterkoncerten Four Jacks "Åh den vej til Mandalay" udsat for 'hal-stemning'. Det ville selvsagt være en hel anden oplevelse end den vi har nydt i Glassalen i Tivoli.

Vi kørte hjemmefra allerede sidst på eftermiddagen, for vi skulle mødes med Kirsten og Gunnar og nyde en god middag forud for koncerten. Vi kan bestemt IKKE ANBEFALE nogen at spise hos Bobs Café & Restaurant - Nykøbing F. (Nu er denne side jo tilegnet Stig Rossen - så hvis du vil læse mere om vores mad-oplevelse, så klik her)

Vi var derfor meget tidligere fremme ved Nykøbing F. hallen end beregnet. Men det gjorde bestemt intet. For der var allerede masser af personale klar til at servicere gæsterne. Vi satte os indenfor og nød en kop kaffe og så ud på det dejlige grønne areal.

Ved halv otte tiden rejste vi os for at strække benene og spejde efter en super Stig Rossen fan. Og hvem var det lige, der kom der?  Susanne Østergaard og hendes mand. Vi var jo på deres hjemmebane ;-) Altid en stor fornøjelse at mødes med hende.

Klokken var et par min. over otte da en dyb herrestemme hørtes i megafonen: "Et par sorte damebriller er fundet.... " Thi hi, det var blot en lille joke om Jesper Asholts briller - Bent Werther, "Ham den lille sjove med brillerne".

 

Lyset blev slukket og forestillingen begyndte - whiiii.... spændingen var stor, meget stor:-) For, ét er at have set forestillingen nogle gange i Glassalen i Tivoli, et andet er at skulle opleve præcis samme forestilling udsat for ægte 'hal-stemning'.

 

Vores forudsigelser kom helt til sin ret, for det var helt klart en anderledes oplevelse. Et lidt mere 'løssluppent' publikum, som var med for fuld skrue, lige var første strofe. Hvor var det fedt. Det var godt der var højt til loftet ;-)

 

Der var stuvende fyldt i Nykøbing F. Hallen, vi var omkring 1200-1300 mennesker, vel bænket på rækker og tribuner.

På fotoet her, kan man få en lille fornemmelse af størrelsesforhold og de mange publikummer.

 

Tror ikke der var en eneste sang, publikum ikke sang eller nynnede med på. Hold op, hvor føltes det rart at være publikum og opleve, den store hyldest de fire "Jack'er" modtog under hele teaterkoncerten.

Det er bestemt ikke for at forklejne Glassalen og publikummet der, for her har vi bestemt også STORnydt forestillingen. Men forskellen på de to spillesteder og stemningen var unægtelig en smule forskellig fra hinanden. Det skal jo egentlig slet ikke sammenlignes.

 

 

Her, Trioen "De tre Båthorn". Sådan kaldte de tre herrer sig, FØR de blev til Four Jacks :-)

At synge trestemmigt, kan alle sgu finde ud af - udtrykte John Mogensen, alias Stig Rossen sig.

 

 
     Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk
 

Hvad sker der John? .... " Der mangler sgu et eller andet ... Kan I ikke høre det?  Lige dér, hvor vi går i stemmer 'Do you recall....'  der mangler vi en fjerdestemme. Hva' fan' ... Det der med en trio det kan alle sgu finde ud af! Men en kvartet, det er sgu noget særligt. Vi skal have en fjerde mand med.

Otto Brandenburg (alias Jesper Lohmann) Hvad med ham der ... HAM den lille sjove, ham med brillerne. Åh' Bent Werther, indskyder Bent Rudi (alias Keld Heick)

Det er da en skide god idé, han synger pisse godt, konstaterer John Mogensen (alias Stig Rossen). Jeg har hørt at han drikker som et hul i jorden.

Arr men ... Det er bare rygter du! Ja ja ja ... Jeg har også hørt at manden er fuldstændig splittergal med sådan nogle  ... cowboysange ... Det lyder da underligt. Det siger rygterne...

Årh hold nu kæft, lad os tage en bajer sammen med ham!

 
      
Daws Bent :-)
... Hvaaa... HEJ

"Hof eller Tuborg?" -

"JOooo .... TAK"

Siger 'Bent Werther' - alias Jesper Asholt.

 
                                                                                 Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk
 

Hold kæft Bent du ligner sgu næsten et stykke moderne kunst. Hva'.. John du har ikke en vand vel? Sig mig er du klar over hvor meget vand der er i en bajer?

Skål ..

Du øh ... Bent, hvad siger du til at være med i vores trio? Narj .. DET kan jeg ikke ... Hvorfor ikk'?

Næh' for SÅ er I jo ikke en TRIO mere ...

John, er du helt sikker på at det der er en god idé? - Ja' for fanden, han synger jo skide godt. All right, det er dig der er bossen! Men, men John, cowboysange, det synger vi ikke vel? Nej for fanden da .....

 
 
Den 20. december 1956, går Four Jacks i studiet for første gang ...
 
Med netop en cowboysang :-)
 

"Den Vilde Vind"

 

 

      Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk

 

 
 
Succesen fortsatte og fortsatte - Her med:
 
"Slentre Gennem Regn"
 
 
 
 
 
 
                                                                           Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk
 
 
 
Den sidste sang - Four Jacks sang, sammen med Otto Brandenburg og som sådan også blev James Rasmussens første sang som nyt medlem af Four Jacks var:
 
"Æselsangen"
 
 
       
        Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk
 

                                                                 

 

"Waterloo",
Et af de festlige
'Hatte-udstyrs numre'

 

 

                                                                       Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk

"Waterloo" blev efterfulgt af "Personality" "Ciao, ciao Bambina" og til at gå til pause på, fik vi den super festlige og glade sang: "Bare man har det godt". Så hvis, ikke stemningen havde været på kogepunktet, som den jo var, SÅ var publikum i hvert fald sendt til pause med et fantastisk humør.

I pausen nød vi lidt koldt at drikke. Det var så herligt, at vejret var så godt. Rigtigt sommervejr, må vi sige . Alle virkede så glade og positive og der var bestemt ingen tvivl om, at man havde taget forestillingen til sig og nød den for fuld udblæsning.

En glad og synlig veltilfreds Flemming Krøll gik rundt blandt publikum og hilste "Her og Der".

Da vi kom tilbage til hallen, kunne man straks mærke, at varmen var steget et par, eller skulle vi sige, flere grader ... Der var godt varmt derinde, fra første afdeling. Men hvad gør det?

"NÅR BARE MAN HAR DET GODT ..."

Tivolis Big Band lagde ud i 2. del af showet og så skal vi love for, at publikum var klar igen:-)

 

"Man ka' vaske alt i sulfo..."

Synger de festligt her ...  Hi' hi' ...

De fire "Jack'er" giver den hele armen i potpourriet.

 

 

 

 
 
Hvis man skal fremhæve en af sangene fra teaterkoncerten, så tror vi det må være "O' Marie a ve hjem te dig".
 
 
 
 
 
   Privatfoto - foræring til www.olinerne.dk
 
 
"O' Marie a ve hjem te dig"
 
 
 
 
Dét er virkelig en sang, som tager kegler hos det store publikum.
 
 
 
 
 
 
 

www.olinerne.dk

                
 
Forestillingen er simpelthen fyldt med så meget "Fis og Ballade" - som f.eks. her i                 "Skræddervisen"
Hvor Stig og Jesper Lohmann kysser ;-)
 
Til stor jubel fra hele salen.
 
 
 

 

Her endnu en af de sjove sange fra de fire gutter "Kom til Alaska" - med kæmpemæssige bjørneskindshuer. Publikum piftede og hujede for fuld udblæsning - ikke mindst da Stig gik helt ned i basregistret og sang .... "Højt mod NOoooooRD" ....

 

Jo man kommer vidt omkring med de kære Four Jacks. Man må sige det er noget af et turbulent liv de har ført, på hver deres måde.

Det har (sikkert) ikke altid været så rosenrødt, som det så ud til udadtil.

 

Sidste nummer i den officielle del af showet er Four Jacks', vel nok største succes nogensinde - den meget populære "Mandalay".

 

 

 

Dette nummer havde vi, et par gange gennem teaterkoncerten, fået lidt smagsprøver på. Så det var en kæmpe succes, da Four Jacks nu sang den i sin fulde længde, med marchtromme solo forspil,  messingblæsere og hele pivtøjet.

Publikums hyldest vil næsten ingen ende tage. Hele salen var oppe at stå under sidste del af nummeret og forventningerne til et ekstranummer steg i takt hermed.

Og jo da ... naturligvis havde Four Jacks et ekstranummer i 'lommen' :-)

Tonerne blev slået an til "76 Tromboner", et eminent festligt afslutningsnummer på et fantastisk, fenomenal, fræk, frisk og fyrrig teaterkoncert.

De fire "Jack'er" havde under hele forestillingen haft publikum i deres hule hånd.

Man må da også indrømme, at Four Jacks teaterkoncert "Åh den vej til Mandalay" i en (sports-) hal, er geniale rammer for at ære "Fortidens Helte" - Det er ligesom med til at forstærke teaterkoncertens - Stig Rossens, Jesper Lohmanns, Jesper Asholts og Keld Heicks - ærlige hyldest til de gode gamle originale Four Jacks.

INGEN vil kunne gøre dem kunsten efter. Bedre fortolkere i disse roller findes ikke.

GLÆD JER TIL FORESTILLINGEN TAGES OP IGEN TIL NÆSTE FORÅR - Vi er i hvert fald klar. Først i Glassalen i Tivoli og herefter på en god landsturné. Forestillingen vil gøre sig utrolig godt på en landsturné.

Se i Events/Kalender, om teaterkoncerten Four Jacks "Åh den vej til Mandalay", kommer til din by, eller måske i nærheden. Du kan også se, hvornår forestillingen spilles i Glassalen.

Hvor var det en dejlig koncert - Kirsten og Gunnar havde virkelig nydt denne aften med Four Jacks teaterkoncert "Åh, den vej til Mandalay".

Tusinde TAK for, den foreløbigt (håber jo stadig, at flere byer har lyst til at købe teaterkoncerten) sidste forestilling i denne omgang - Det var en kanon forestilling at gå i "hi" med og 'pakke ned i kufferten' til næste omgang med festfyrværkeri forestillingen med Four Jacks, i sin fulde længde.

 

Til slut vil vi bare sige... Sikke en fest -

Vi er klar til næste forestilling. Vi glæder os allerede :-)

 

Læs også:

Four Jacks 'forside'   /   Four Jacks Forpremiere   /   Four Jacks Repremiere

 Four Jacks - Special VIP arr. for Klub FT   /   

Four Jacks "En Fan Kom Forbi" - Læs Lauras dejlige beretning   /  

Four Jacks optaget til DVD   / 

 Four Jacks i Nykøbing F.  /

Four Jacks besøger Top Charlie (tv-optagelse)

Four Jacks optræder igen i 2010 i Nykøbing F

 

Four Jacks - SIDSTE SHOW med forestillingen

"Åh' Den Vej Til Mandalay" - I Portalen

 

 

******

 

Her kan du læse, hvad vi skrev forud for koncerten:

Søndag den 3. august 2008

Stig Rossen drager sammen med resten af holdet "De (nye) Four Jacks" og Tivolis Big Band til Nykøbing Falster til august.

Flemming Krøll har på vegne af festkomiteen for Festugen Nykøbing F. ansøgt kommunen om støtte til arrangementet. Læs vedhæftede artikel fra Folketidende som vores gode veninde Susanne har sendt os - til gavn for alle læserne.

Det bliver med garanti super hyggeligt, når Four Jacks besøger Nykøbing F. Ikke mindst for Keld Heick, som jo i mange år var at finde i Nykøbing F. revyen og som sådan er et kendt ansigt i byen.

Hvis du ikke lige ved det, kan vi fortælle dig, at det er Stig Rossen der har taget initiativ til teaterkoncerten "Åh den vej til Mandalay" (som indtil videre 'kun' har været vist - og fortsat vises i Tivolis Glassal - check Events / Kalender). Stig Rossen selv, Keld Heick, Jesper Asholt og Jesper Lohman har indtaget rollerne som The Four Jacks. De fire gutter optræder suverænt som Danmarks første Boyband. De er fuldstændig tro mod alle figurer, musikken og hele historien.

 

Her kan du se, hvordan de fire herrer tager sig ud i en af scenerne fra forestillingen.

Der er VIRKELIG NOGET AT GLÆDE SIG TIL :-)

Vi kan VARMT og ÆRLIGT anbefale ALLE at se forestillingen.

 

I første akt høres disse dejlige sange:
 
 • "Et smil og en sang"
 • "Når lygterne tændes"
 • "Straighten up And Fly Right"
 • "Please Drop Me A Line"
 • "Den vilde vind"
 • "Slentre gennem regn"
 • "Vovsen"
 • "Vågn op, lille Susie"
 • "Æselsangen"
 • "Tom Dooley"
 • "Waterloo"
 • "Personality"
 • "Ciao, ciao Bambina"
 • "Bare man har det godt"
 
og i 2. akt flere skønne
"Four Jacks sange"

 

 • Jens Hansens bondegård
 • Potpourri
 • O, Marie jeg vil hjem
 • No, Never Again
 • Kom til Alaska
 • Skræddervisen
 • Mytteriet på Bounty
 • Mandalay
 • 76 Tromboner